دانشمندان دانشگاه کشاورزی خوآجونگ، واقع در مرکز استان خوبِی، موفق به تکمیل نقشه سه بعدی ژنوم برنج با کیفیت بسیار بالا شدند که پیشرفتی عظیم در #علم_ژنتیک محسوب میشود. هدف از این پژوهش، بررسی معماری ژنوم و تأثیرات آن بر رشد برنج از طریق نقشهی آن بوده است. محققان دریافتهاند که ژنوم برنج را در فضای سلول میتوان به چندین ناحیهی کروماتینی با فعالیتهای رونویسی تقسیم کرد که ۸۲ درصد ژنوم آن را پوشش میدهد. آنها همچنین به اثرات تغییرات عملکردی ژنتیک روی ساختار توپولوژیکی کروماتین برنج و تنظیم رونویسی ژنها پی بردهاند. این تحقیق به آشکار ساختن معماری ژنوم برنج و ترویج تحقیقات در مورد بهسازی ژنتیکی برنج و سایر محصولات کشاورزی کمک میکند. نتایج این مطالعه در مجلهی بینالمللی دانشگاهی Nature Communications منتشر شده است.
‼️پ.ن:با توجه به اشراف عمیقی که چینی ها روی این محصول راهبردی و اساسی پیدا کرده اند، در سال های آینده باید منتظر اخبار شگفت انگیزی از تولید رقم های برنج با ویژگی ها منحصر به فرد باشیم!